luni, 26 iulie 2010

Cele mai dezgustatoare mancaruri...

Cu totul si cu totul intamplator am dat peste acest articol.
Este o descrieze a anumitor feluri asa zise comestibile pentru unii oameni.
Cafea din excremente de animale, larve de insecte, organe de reproducere sau fetuşi de raţă sunt doar câteva specialităţi tradiţionale considerate adevărate festinuri culinare pentru localnici, însă extrem de dezgustătoare pentru ceilalţi. Ce este drept, gusturile nu se prea discută...

Cafeaua Kopi Luwak, digerată mai intâi de pisică
Pentru cei poftesc dimineaţa la aroma îmbietoare a unei cafele bune, Kopi Luwak este una dintre cele mai apreciate cafele din lume.
Este totodată şi cea mai scumpă cafea din câte există, fiind servită în cele mai exclusiviste cafenele şi restaurante de pe glob.
Numai că, de această dată, nu notorietatea sau luxul localului influenţează preţul, ci modalitatea prin care această cafea ajunge la forma finală.
Boabele nu sunt măcinate cu ajutorul vreunei maşinării, ci cu ajutorul pisicilor indoneziene numite Zibete Asiaticee, ţinute în crescătorii pentru producerea boabelor Kopi Luwak.
Zibetele mănâncă fructe de cafea moi, digeră pulpa fructei şi excretează boabele, pentru că pe acestea nu le pot digera. Acestea sunt spălate şi uşor prăjite pentru a nu le distruge savoarea.
Începând cu acestă saptămână, cafeaua se găseşte şi în România, importată de la fabrica de stat din Indonezia. Se vinde la cutie de 80 de grame cu 250 lei sau la ceaşca, 190 lei.

Acadele din carne de crocodil
Dacă ajungi într-unul dintre parcurile de distracţii din America, pe lângă vata de zahăr ars sau merele coapte la care vei pofti, s-ar putea să îţi atragă atenţia şi acadelele din carne de crocodil.
După ce este gătită şi condimentată, carnea este servită pe un băţ, la fel ca îngheţata, probabil în scopul de a economisi detergentul de vase sau farfuriile din plastic.
Gustul acadelei este asemănător cu friptura de porc în sânge.

Penis crud de bou

O delicatesă foarte apreciată în ţările asiatice, penisul de bou, capră sau câine este consumat fără pic de dezgust de numeroşi clienţi. Acesta este mâncat şi datorită efectelor pozitive pe care le are asupra apetitului sexual, fiind considerat un afrodisiac ce îmbunătăţeşte performanţa sexuală la bărbaţi.
Specialitatea poate fi consumată fiartă sau prăjită, dar se consumă şi crudă. Se spune că gustul este asemănător cu cel al calamarilor.

Ciupercă parazită şi vierme putrezit
Folosită în trecut în scopuri medicinale, Caterpilla Fungus este o specie de ciupercă parazită ce creşte pe larvele insectelor.
Ciuperca intră în corpul omizilor pe care le omoară şi le mumifică, urmând ca în primăvara următoare, planta să răsară din pământ, din fruntea omizii ucise. Astfel, ciuperca parazită se serveşte împreună cu omida moartă.
Tibetanii şi chinezi foloseau ciuperca şi pentru a combate stările de oboseală a bolnavilor de cancer, sau ca un bun afrodisiac.

Fetuşi de raţă sau ouă clocite
Alte specialităţi exotice în tările asitice, care nouă cel puţin, ne vor creea o sensibilitate stomacală, este şi oul de raţă. Dar nu cel pe care îl preparăm noi dimineaţa, ci preparatul balut, care conţine un embrion dezvoltat aproape pe deplin.
În timp ce îl savurezi, poţi observa embrionul mort cu pene, cap, aripi şi întreg scheletul răţuştei care se formează.
Oul poate fi servit atât fiert, cât şi crud, direct din coajă, mulţi savurând balut şi cu bere.
Se crede că sunt puternice afrodisiace şi foarte bogate în proteine, fiind vândute noaptea de către bucătari ambulanţi din Filipine, Cambodgia şi Vietnam.

....si gasiti continuarea la http://www.unica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu