miercuri, 14 octombrie 2009

Prajitura COCA COLA







Blat: 4 oua
10 linguri zahar
12 linguri cola
200 gr faina
2 linguri cacao

Crema: 300 ml lapte
5 linguri faina
5 linguri zahar
1 pachet unt sau marga
arome facultativ

Glazura: 400 ml coca cola sau pepsi
1 plic budinca de cacao
5 linguri zahar
2 fiole rom



Mod de preparare:
Ouale (eu nu le mai separ...de mult) se bat bine,bine pana devin o spuma tare,si isi maresc volumul considerabil.Apoi adaug faina si cacaoa amestecand usor.Se toarna in tava pentru copt,tava ce a fost tapetata cu unt si faina(sau cu hartie de copt)in prealabil.

Pentru crema se amesteca faina ,zaharul si laptele ,apoi se fierbe pe flacara pana devine de consistenta tare...oprim focul si adaugam untul si vanilia ...omogenizam cu mixerul
Crema astfel obtinuta o vom intinde peste blatul de cacao.

Glazura sau crema 2 o vom prepara prin amestecarea intr-un vas a celor 400 ml coca cola cu plicul de budinca si cu zaharul.Se fierbe amestecul pe foc pana se ingroasa,se stinge focul si se adauga fiolele de rom.Fierbinte fiind se intinde deasupra prajiturii.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu