luni, 12 iulie 2010

despre GHEIZERE

Au apa intermitenta si se caracterizeaza prin tasnirea unei coloane de apa calda si de vapori.
Numele acestor izvoare provine de la regiunea Geyser, din Islanda, unde se gasesc in numar foarte mare.
Va amintiti despre ele din orele cand erati elevi.
Eu imi doream sa am unul in curte sa pot avea apa calda mereu.
Acum am descoperit ca exista o astfel de persoana,care ,are gheizerul pe teritoriul sau ,si nu orice gheizer...vedeti poza.

Chiar daca sunt caracteristice pentru Islanda, gheizerele se mai gasesc si in alte locuri ale lumii, unele fiind chiar desprinse din orice peisaj ce poate fi catalogat drept "terestru". Un astfel de exemplu este gheizerul Fly din apropiere de Gerlach, Nevada.
Chiar daca are numai trei metri inaltime, gheizerul este intr-o continua expansiune, creand o zona deosebit de frumoasa, cu numeroase piscine prin care apa trece. Interesant este faptul ca Fly se afla pe o proprietate privata, nimeni nu are voie sa-l vada de aproape.
Curiosii - si ii intelegem din plin - sar totusi un gard inalt pentru a sta langa minunea ce pare mai degraba o fantana de la Roma.
Zona ii apartine lui Bill Spoo, om care ar fi putut face o avere daca fie colabora cu ministerul turismului, fie isi deschidea un centru specializat in jurul lui Fly. Bill nu a facut absolut nimic si se pare ca nici nu va face in viitor...

Un comentariu:

  1. daca doresti sa facem link exchange cu siteul www.filmeonlinegratis.gougou.ro cu titlul "filme online gratis subtitrate" daca esti de acord astept mailul tau cu numele siteului si titlul cu care doresti sa te adaug
    mersi
    costel_box@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere