sâmbătă, 5 decembrie 2009

Rosiile



Noi le numim rosii pentru ca aceasta este culoarea soiurilor traditionale de tomate care se cultiva in tara noastra. Pentru noi sunt bune rosiile cat mai rosii, mari si carnoase. Dar observam ca exista o oarecare varietate de culori, de la galben, roz, portocaliu pana la nuante de vanat.
Rosiile nu contin sare si poat fi consumate si de cardiaci, cat si de cei care au probleme cu tensiunea.
Rosia este buna in combaterea cosurilor, al tenului acneeic si al tenului gras.
Pur si simplu se taie o rosie in doua si o masezi pe fata pentru cateva minute si apoi te speli cu apa rece.
Rosia contine beta-caroten, un antioxidat foarte puternic care mentine pielea tanara si frumoasa: cu cat mai multe rosii, cu atat ai o piele mai fina.
Pe langa avantajul de a fi un aliment gustos hipocaloric, rosia mai are si avantajul de a se putea consuma in fel si chip. De la rosia proaspata, la sucul de rosii, bulion si chiar ketchup.
De ce credeti ca pastele, cu foarte rare exceptii, se servesc cu sos de rosii sau ketchup?
Complexul de substante din rosii faciliteaza procesarea amidonului si grasimilor, tinand astfel la distanta obezitatea si afectiunile cardiovasculare.
Dintre afectiunile ce pot fi prevenite sau ameliorate cu ajutorul unei cure de rosii, mai putem aminti:
* reumatismul;
* calculii renali sau biliari;
* infectiile renale si urinare, nefrita;
* constipatia;
* digestia lenesa (atonia gastrica);
* hiperaciditatea gastrica;
* intoxicatiile cronice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu