vineri, 4 decembrie 2009

MOSCOVA
Fondata de Iuri Dolgoruki in anul 1147, Moscova este astazi capitala Federatiei Ruse si numara peste 10 milioane de locuitori, grupati intr-o zona metropolitana cu diametrul de 30 de kilometri si cu suprafata de 1.081 de kilometri patrati. Orasul are o structura radiala, centrul sau istoric fiind reprezentat de fortareata Kremlinului. Din aceasta porneste, spre nord, Tverskaia, cea mai faimoasa strada a orasului, care se continua cu soseaua Sankt Petersburg.
Climatul este unul continental, cu extreme de 30º C vara si de – 30º C iarna. Cea mai buna perioada de vizitare este curpinsa intre mijlocul/sfarsitul primaverii si mijlocul toamnei . In Moscova exista 9 gari principale, 4 terminaluri fluviale si 5 aeroporturi, operate de 134 de linii aeriene. 138 de tari sunt reprezentate aici prin ambasade. Transportul in comun se deruleaza pe 624 de rute care insumeaza 6.456 kilometri, numai faimosul metrou de mare adancime avand 182 de statii. Centrul Moscovei merita sa fie strabatut la picior – pentru a-l cunoaste in profunzime aveti nevoie de 3-4 zile, insa nu veti regreta: o plimbare prin Piata Rosie si imprejurimi echivaleaza cu una pe celebrul Champ Elysees din Paris. De altfel, la orice ora din zi si din noapte, centrul metropolei este full de turisti, iar majoritatea moscovitilor de aici inteleg destul de bine limba engleza si va pot indruma spre punctele de atractie. Pentru distante mai lungi, cel mai bine este sa folositi celebrul metrou moscovit.
La metrou, precum si in toate celelalte mijloace de transport in comun nu exista harti sau indicatoare in limba engleza, asadar cei care nu cunosc limba rusa sau nu sunt in stare macar sa citeasca in alfabetul chirilic ar trebui sa se consulte in prealabil cu un vorbitor de engleza care poate fi gasit la hotel.
Ar trebui sa evitati sa vorbiti, daca nu vorbiti fluent limba rusa si nu sunteti in grup mai mare de cel putin 5 persoane ,ar fi mai sigur sa nu calatoriti cu metroul mai tarziu de 9 seara, intrucat incepand cu aceasta ora nu mai este deloc aglomerat si va puteti trezi singur in vagon impreuna cu persoane mai mult sau mai putin binevoitoare.
sursa google

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu