sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Acoperisurile verzi...





Frunzaream pe net dupa documentatia necesara in vederea acoperisului blocului.Da,eu stau la bloc ,la un etaj inferior si ma gandeam ca voi cotiza mai putin la acoperis...dar,asta e irelevant,avand in vedere ce am gasit.
acoperisuri de vis,de poveste...daca imi spunea cineva nu sunt convinsa ca l-as fi crezut,dar pozele m-au fascinat in totalitate.
Noi de ce acoperim cu tabla,tigla...si mai stiu eu ce ?!?
Acoperisul verde este o solutie care are două mari calităti : se măreste zona „verde” disponibilă si în acelasi timp, prin absorbirea umiditătii si radiatiilor din aer, protejează structura acoperisului si ajută la răcirea clădirii prin transpiratia plantelor.
Ceea ce în final presupune economii la nivelul solutiilor de răcire ale casei/blocului (aer conditionat).
Concomitent, este prelungită si viata structurii acoperisului prin aceea că variatiile de temperatură la nivelul acestuia sunt mult mai mici.
Un alt avantaj este izolarea fonică.
Prin definitie, acoperisurile verzi sunt spatii verzi amenajate din structuri artificiale, dar mai complicate decât o simplă gradină plasată pe acoperis.
De regulă sunt cultivate plante ce necesită minimum de atentie si îngrijire, într-un sistem multistrat ce devine, de fapt, o continuare a acoperisului.
Sistemul include o membrană specială ce împiedică patrunderea rădăcinilor plantelor prin structura acoperisului, un sistem de scurgere si un mediu de crestere mai usor decât pamântul în care se plantează de obicei plantele (format din pietris, rumegus si scoartă de copac).
Desi la prima vedere par extrem de complicat de realizat, acoperisurile verzi au viată de două ori mai lungă decât un acoperisurile clasice si presupun costuri reduse de întretinere, precum si reducerea costurilor cu izolarea termică a clădirii.
Toate acestea pe lângă estetica deosebită.
Cel mai mare acoperis verde il are Banca Santander din Madrid, Spania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu