marți, 16 februarie 2010

ZAHA HADID...

Auzisem ca fiecare... ca in Bucuresti va aparea un bloc turn de 2oo m.
Ca proiectul e facut de englezi,dar arhitecta cu minunile este de fel din Bagdad.
Am inceput sa caut pe net mai multe informatii si am aflat multe altele....
Firma britanica de arhitectura Zaha Hadid Architects a proiectat un bloc-turn inalt de 200 de metri in centrul Bucurestiului, Dorobanti Tower, noteaza presa engleza.


Potrivit firmei de arhitectura, constructia va avea o suprafata desfasurata de 100.000 de metri patrati, va gazdui un hotel de 5 stele (34.000 de metri patrati), un cazino, apartamente de lux (35.000 de metri patrati), o zona comerciala si de intalnire pentru clienti la etajele inferioare (4.600 de metri patrati), urmand a fi amplasata pe strada Mihai Eminescu, la intersectia cu Calea Dorobantilor.

O femeie ce atinge superlativul, Zaha Hadid este un arhitect care depaseste limitele si impune altele noi, atat in domeniul arhitecturii, cat si in cel al designului urbanistic, in mod constant. Cautand esteticul fantastic, experimentele sale cu conceptele spatiale noi intensifica amenajarile urbane existente.
Cladirile cu perspective multiple si geometrie fragmentata proiectate de ea evoca hoasul vietii moderne.
Este vestita pentru lucrarile ei
Vitra Fire Station - Germania, Land Formation-One - Germania, Bergisel Ski Jump - Austria, Strasbourg Tram Station si Centrul Rosenthal de Arta Contemporana din Cincinnati.

Zaha Hadid, figura centrala a arhitecturii contemporane este singurul arhitect de sex feminin caruia i s-a decernat prestigiosul Premiu Pritzker.
Aceasta in momentul de fata este stabilita in Marea Britanie unde conduce compania Zaha Hadid Architects.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu