luni, 1 februarie 2010

MERELE si sanatatea noastra



Merele sunt de departe unele dintre cele mai consumate fructe din România.
Nu toată lumea ştie însă care sunt proprietăţile curative ale acestora.
Cu un conţinut ridicat de nutrienţi, merele reglează metabolismul şi greutatea corporală, albesc dinţii şi satisfac pofta de dulce cu foarte puţine calorii.
În plus, consumate zilnic, previn bolile cardiovasculare prin scăderea colesterolului din sânge, alungă astmul bronşic şi protejează împotriva cancerului de colon.
În coajă se găsesc substanţe care amplifică acţiunea vitaminei C.
Pentru început, ar fi bine de ştiut că merele sunt o sursă excelentă de fibre, care ajută digestia şi favorizează scăderea în greutate.
Din acest motiv, foartsunt e indicate în curele de slăbire.
Un studiu recent, publicat în British Journal of Nutrition, a arătat că, dacă mâncăm un măr în locul unei prăjituri cu ciocolată, nivelul de zahăr din corp se echilibrează, contribuind la reglarea şi buna funcţionare a metabolismului.
Specialiştii au mai arătat că un consum de 3-4 mere pe săptămână menţine sănătatea plămânilor şi a pancreasului. Potrivit specialiştilor britanici, cei care consumă mere regulat nu sunt expuşi riscului formării de calculi urinari din toxine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu