duminică, 3 ianuarie 2010

PIFTIE de porc




2 picioare de porc
5oo g carne macra
sare
1 capatana usturoi
2 buc ceapa
1 buc morcov

Dupa ce a fost bine spalata carnea in mai multe ape se pune la fiert cu apa rece si sare. Apa trebuie sa fie in atata cantitate,cat sa completeze jumatate din vasul ramas gol,dupa ce s-a pus carnea.Se ia mereu spuma de la suprafata,pana ramane limpede.Se adauga cepele si morcovul si se lasa pe foc potrivit sa fiarba lent...pentru a iesi o piftie clara,limpede.Cand a cazut carnea de pe oase,si lichidul este la nivelul carnii,atunci se va lasa la rece(eu o las pentru ziua urmatoare) se va degresa de tot stratul de untura de deasupra.Se va pune iar pe foc si se va adauga usturoiul zdrobit,pentru un clocot.Se va strecura zeama si se va aseza peste carnea aleasa de oase.

Piftiile se fierb la foc lent si fara capac...pentru a fi clare,limpezi.
Cand doriti sa le ornati asezati pe fundul vasului ornamentul dorit din albus,gogosar in otet,castraveciori chiar si masline...peste acestea asezati carnea bucatele si peste toate puneti usor cu lingura lichidul in strat subtire....dati la frigider sa se inchege...apoi completati cat doriti cu restul de lichid.
Acum nu am mai avut timp pentru ornare.....

2 comentarii:

  1. Ciao Carissima,volevo ringraziarti per il premio,
    augurarti Buon Anno e dirti che se vuoi anche io ho un premio per te...
    un abbraccio....

    RăspundețiȘtergere
  2. Grazie Mia Cara per il premio!
    Bacci per te

    RăspundețiȘtergere