vineri, 8 ianuarie 2010

Despre ......AH1N1


Am frumzarit prin diverse surse in ideea de a ma decide fac sau nu fac acest vaccin...
Sa accept sau sa refuz vaccinarea?
Ma protejeaza cu adevarat impotriva virusului AH1N1?
Care sunt riscurile?
Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile ale caror raspunsuri nu sunt deloc concrete.
Gripele indiferent de numele avut... de cand stiu... au facut si "decedati",dar in randul acelora care mai aveau si alte complicatii de la alte boli cronice de fapt..
Gripa ataca un organism cu sistem imunitar slabit?
Scenariu bazat pe interese ascunse?

Cum toate lucrurile importante par a fi dirijate de Statele Unite, e interesant de privit poziţia americanilor în cazul gripei porcine.
Deşi vecini cu Mexicul, locul de unde a pornit gripa porcină, şi deşi au cei mai mulţi specialişti virusologi, până acuma utorităţile din SUA NU au intrat în panică. Guvernul american, foarte grijuliu cu propria populaţie, NU a luat nici măcar măsura închiderii graniţei cu Mexicul, semn că lucrurile sunt sub control.
Antena3.ro ......scrie ca....
"Luna trecută, în rândul specialiştilor de la OMS au avut loc mai multe discuţii contradictorii legate tocmai de sistemul de alertă folosit de organizaţie. Astfel, mai multe voci au criticat acest sistem, susţinând că foarte uşor poţi urca nivelul de alertă chiar şi pentru un simplu guturai, fapt care contravine scopului în sine. Mai mult, unii specialişti ai OMS susţin că, în acest moment, sunt cunoscute trei tulpine mult mai puternice decât cea care provoacă gripa porcină şi, în acest caz, nu este justificat interesul prioritar doar faţă de această tulpină."
Noul virus se transmite de la om la om ca orisice alt virus de gripa comuna, extrem de usor.
Partea buna este ca ne putem pazi de acest virus la fel cum ne-am pazit si pana acum de altele.
Cele cateva masuri(http://www.vindeca-te.ro)pe care le puteti lua sunt urmatoarele:
Reguli pentru evitarea imbolnavirii

1) Evitarea aglomeratiilor. Transport in comun, metrou, piete, super-market-uri. Ne putem planifica activitatile la ore la care sa fie liber in jurul nostru. Plecarea la servici se poate face mai devreme cu o ora. Cumparaturile la inceputul saptamanii evita cozile.

2) Igiena mainilor si a obiectelor folosite des. Extrem de important. Virusul poate supravietui pana la 24 de ore. Obiceiul romanilor este sa-si stranga mana cand se intalnesc, ceea ce face transmiterea extrem de usoara. Daca nu puteti evita strangerea de mana sau contactul cu obiecte ce sunt atinse de multe persoane, va puteti procura o crema dezinfectata cu etanol. Sunt recipiente mici de plastic, ce pot fi purtate foarte usor in geanta sau in buzunar.

3) Neatingerea gurii, nasului, ochilor cu mainile sau de alte obiecte. Nu ne putem infecta decat prin partea superioara a corpului. Daca ne protejam suntem in siguranta.

4) Dezinfectarea obiectelor folosite des. Tastatura de la calculator, telecomenzile sau telefoanele pot adaposti diferite bacterii. Nu zic sa devenim isterici, dar din timp in timp e bine sa va intoarceti tastatura cu sus’ul in jos si sa vedeti ce s-a strans.

5) Alimentatia si conduita. Pentru a diminua sansele ca virusul sa se instaleze, e nevoie de un sistem imunitar bine pus la punct si de o temperatura a corpului mai ridicata. Primavara se raceste foarte usor din cauza ca purtam tricouri si inca nu suntem obisnuiti cu temperatura. De asemeni o alimentatie bogata in vitamina C diminueaza riscul imbolnavirii.

6) Folositi batista daca tusiti sau sunteti bolnav, luati-va liber de la serviciu, intrerupeti actiunile cotidiene la primele simptome. Stresul si efortul sustinut dau virusilor un avantaj. Corpul se apara mult mai bine cand este odihnit. Astfel nu veti mai infecta si alte persoane sanatoase. Evitati raspandirea si mai mare a virusurilor de raceala si gripa.

7) Fiti pregatiti. Daca va fi nevoie sa petreceti mai multe zile in casa, fiti sigur ca aveti o rezerva de apa si alimente in debara. In ultimul timp, societatea noastra ne-a invatat ca evenimentele de forta majora nu se pot intampla, insa niciodata nu poti fii sigur.

Sunt cateva reguli pentru evitarea orice gripa si care pot fi aplicate si in cazul acestei amenintari care a pus, se pare planeta in alerta. Profilaxia gripei incepe de la o buna conduita comportamentala. Respectarea acestor reguli de baza diminueaza considerabil posibilitatea contactarii unui virus care se transmite de la om la om.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu