joi, 10 decembrie 2009

Portocala...





Portocala este un aliment care se digera repede la fel ca si amidonul.
Zaharul continut de portocale este imediat absorbit in sange.
Produce caldura si energie in corp imediat dupa ce a fost mancata.
Au efecte curative in cazul racelilor, febrei si tendintelor de sangerare, a constipatiei, indigestiei, bolilor oaselor si dintilor, bolilor de inima etc.
Continut ....47 kcal/100 g
Numita si "fructul soarelui", portocala cunoaste peste 100 de varietati.
Este foarte bogata in vitaminele C, A si carotene, saruri minerale si acizi, esente aromate si are proprietati antioxidante si remineralizate.
Portocalele sunt cunoscute ca protejeaza impotriva bolilor de inima sau a presiunii mari a sangelui, fiind niste fructe pline de fitochimicale ce lupta impotriva cancerului.
Cantitatea recomandata este de 1-4 portocale pe zi.
Aceasta cantitate de portocale ofera corpului nostru o mare varietate de vitamine (dintre care cea mai importanta este Vitamina C) si substante nutritive, care il ajuta in pastrarea sanatatii, a tineretii, si in evitarea riscului de imbolnavire de diabet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu