vineri, 16 octombrie 2009

USTUROIUL....


Este gustos şi dă o savoare specială mâncării
Reduce riscul de cancer pulmonar
E un veritabil antibiotic, fiind eficient atât în prevenirea, cât şi în tratarea răcelilor, gripelor şi chiar a unor infecţii apărute la nivelul pielii. “De vină” este allicinul, unul din compuşii săi, care are efect antifungic. În plus, s-a dovedit că un consum constant de usturoi reduce semnificativ riscul apariţiei cancerului pulmonar, reglează nivelul colesterolului şi scade tensiunea arterială.

o cutie de iaurt gras sau de smântână,
5 căţei de usturoi ,
4 castraveţi potriviţi (ca să nu aibă seminţe),
o lingură de zeamă de lămâie,
două linguri de ulei de măsline.

Se curăţă usturoiul şi se pisează, iar castraveţii fără coajă se dau pe răzătoarea mare, se storc bine şi se pun în castronul cu usturoi împreună cu uleiul de măsline şi zeama de lămâie. Se adaugă iaurtul sau smântâna şi sare după gust, apoi se amestecă. Salata se lasă la frigider cel puţin 12 ore înainte de a fi servită.


sursa...o revista mai veche,nu mai stiu exact

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu