O prajitura cu lamaie deosebit de ...racoroasa.
Sper sa va placa!
Blat: - 6 oua
- 300gr zahar
- 300 gr nuci macinate
- 4 biscuiti macinati(rasi)
- 1 foaie napolitana
Crema: - 600 ml lapte
- 4 linguri amidon
- 4 linguri zahar
Frisca : - 500 ml frisca lichida
- 2 buc. lamai
Ouale se bat cu zaharul spuma tare se adauga nucile si biscuitii apoi se toarna in tava tapetata cu foaia de napolitana.Se coace.
Pt crema se fierb laptele cu amidonul si zaharul pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.
Frisca batuta bine se amesteca apoi cu lamaiile (zeama, pulpa si coaja data pe razatoare inainte). Cand s-a racit crema din amidon se omogenizeaza in frisca, amestecand bine. Se toarna peste blat si se orneaza.
A fost o adaptare a mai multor retete...la ce aveam in camara si frigider ...la timpul respectiv...e mult de atunci
Regret ca nu gasesc pozele....dar voi reveni.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu