miercuri, 14 octombrie 2009

Ciorbita si cu sfecla rosie



un morcov
o radacina de patrunjel
o radacina mica de telina
o radacina pastarnac
o ceapa mare
o sfecla rosie mare cat un mar
4 cartofi potriviti de mari
un ardei facultativ
5,6 linguri ulei
200 ml iaurt sau smantana
5,6 oua
leustean si telina dupa gust

Cartofii se curata se taie cubulete .
Ceapa si radacinoasele inainte le treceam pe razatoare pentru mar,acum le bag la ,,robotel,, si le rezolva intr-o clipa.Acestea din robotel le rastorn peste ulei si le tin pe foc pana se inmoaie,adaug cartofii si vreo 4 l apa.
Dupa ce au fiert cartofii adaug ouale sparte( vor aparea ca ou-ochi fiert) cate unul de portie.
Adaug iaurtul si verdeata taiata .
Opresc focul si las oala acoperita sa mai stea putin.
O ciorbita usoara...poate fi dietetica...daca uiti de oua si smantana!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu