joi, 3 septembrie 2009

Realitate.........Abigail si Brittany Hensel sunt siamezele care au uimit intreaga lume. Ele s-au nascut pe 7 martie 1990 in Carver, Minnesota. , iar doctorii nu le-au dat nici o sansa de supravietuire. Cele doua au venit pe lume cu coloanele vertebrale unite, avand practic acelasi trunchi, dar cu organele vitale separate. In prezent, sunt adolescente fericite, care adora sa mearga la plimbare, sa conduca masina si sa practice diverse sporturi.
Desi doctorii le dadeau numai 24 de ore de viata, Abby si Britty, cum sunt alintate, au reusit sa supravietuiasca, dezvoltandu-se normal, fara a avea probleme deosebite de sanatate. Ele au acordat un interviu unui canal de televiziune din America, fiind filmate de-a lungul unei zile normale. Fetele isi coordoneaza fiecare partea sa de corp. A fost greu pana sa se obisnuiasca sa faca pasi sau sa alerge, insa acum practica volei, inot, baseball si merg pe bicicleta cu cea mai mare lejeritate.
Poseda permis de conducere
Mai mult, Abigail si Brittany au obtinut si permisul de conducere. Masina a fost modificata astfel incat fetele sa poata actiona mult mai usor pedalele sau schimbatorul de viteza. Zeci de doctori specialisti in problema siamezilor cu doua capete (bicefali) sunt uluiti de comportamentul absolut normal al fetelor. Asta cu atat mai mult cu cat in cazul mainilor si al picioarelor, zicala “nu stie stanga ce face dreapta” se aplica foarte bine. Le place sa mearga la shopping, la petreceri si au o gramada de prieteni.
Abigail si Brittany au fiecare propriul sistem nervos. Daca nu s-ar fi nascut cu sistem nervos separat, ele nu ar fi
avut nici o sansa de supravietuire. Cele doua s-au dezvoltat normal, fara probleme de sanatate deosebite

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu