sâmbătă, 27 februarie 2010

Triunghiul BERMUDELOR


Zona misterioasa unde se pierd nave si avioane este cuprinsa intre Florida, Arhipelagul Bermude si Porto Rico a fost denumita Triunghiul Bermudelor. S-au lansat numeroase ipoteze, de la cele mai serioase pana la cele mai fanteziste. Iata unele dintre ele: variatii subite ale nivelului marii eruptii vulcanice submarine, furtuni sau gauri in ocean care inghit navele si avioanele acte de piraterie, fenomene de disociere a materiei printr-un efect de rezonanta acustica, rapiri efectuate de extraterestri, brusca eliberare de gaz aflata pe fundul marii ca urmare a unei activiatti seismice.
Pe tema Triunghiului Bermudelor, regele neincoronat al misterelor acestei planete, s-au scris mii de articole si de carti, s-au difuzat zeci de programe de televiziune, toate incercand sa ofere o explicatie bizarelor disparitii despre care s-a vorbit de-a lungul timpului. De la extraterestrii rauvoitori la vortexuri care duc inspre dimensiuni paralele, de la monstri marini, atlanti supravietuitori ai cataclismului de acum 9000 de ani, demoni si furtuni inexplicabile pana la anomalii magnetice si dilatari ale timpului, nicio ipoteza fie ea stiintifica sau fictionala nu a scapat de filtrul impatimitilor acestui gen de mistere. E adevarat, subiectul este de-a dreptul fascinant dar, poate si de aceea, putini au incercat sa dea crezare celor care au afirmat ca totul nu este decat o inscenare grosolana.
Daca veti fi vreodata suficient de curiosi incat sa va incumetati a studia arhivele cu privire la fenomenul Triunghiului Bermudelor (sau al Triunghiului Diavolului, daca preferati varianta mai inspaimantatoare), sa nu fiti surprinsi daca nu veti gasi referiri mai vechi de aproximativ 60 de ani. De ce? Pentru ca, pur si simplu, atunci a luat nastere isteria, daca putem sa-i spunem astfel, legata de fenomenul disparitiilor inexplicabile dintre Miami, Bermuda si Puerto Rico (capetele celebrului triunghi). Iar ca o scurta continuare, sa nu fiti surprinsi nici daca nu veti gasi vreo alta disparitie care sa fi avut loc dupa 1989 si ale carei cauze sa nu fie pe deplin cunoscute.

sursa Descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu