sâmbătă, 26 septembrie 2009

Cum sa curatati o baie in 15 minute


Baile trebuie curatate des. Si spre deosebire de alte camere din casa, ele nu pot fi doar aranjate si totusi sa fie considerate curate. Aceasta metoda de curatare a baii in 15 minute va permite sa mentineti curatenia baii fara a petrece multe ore frecand si dezinfectand. Acest ghid va poate ajuta sa va invatati copii cum sa curete o baie, fara a avea nevoie de o zi intreaga la dispozitie.

Iata cum

1. Luati-va toate materialele necesare.
Pentru a evita distragerea atentiei, este esential sa aveti inca de la inceput toate materialele necesare pentru curatarea baii. Fugitul pana in alta camera pentru a lua matura va poate face sa va intrebati ce mai este pe la televizor. Cand va uitati la televizor, va aduceti aminte ca ati uitat sa sunati vreo cunostiinta. Cunostiinta va spune de o petrecere. Pana sa va dati seama, baia este pe ultimul loc in gandurile dv.
2. Luati toate hainele murdare si puneti-le intr-un cos.
Ocupati-va doar de hainele murdare. Nu va intrerupeti munca cu hainele murdare prin aruncarea gunoiului sau aranjarea sticlelor de sampon. Ingrijorati-va numai in legatura cu hainele murdare. Nu va deranjati sa puneti ciorapii cum trebuie. Aruncati totul intr-un cos cu haine.
3. Luati tot gunoiul si aruncati-l in cosul de gunoi.
Concentrati-va numai asupra gunoiului.
4. Luati servetele cu dezinfectant si stergeti chiuveta si cada.
Scopul este de a face chiuveta si cada sa arate prezentabil. Stergeti rapid cada. S-ar putea sa aveti nevoie de mai mult timp pentru chiuveta. Purtati manusi de unica folosinta pentru a va proteja pielea si pentru a putea curata fara a va ingrijora in legatura cu ce atingeti.
5. Folosind o perie de toaleta si o solutie de curatat toaleta, frecati bine interiorul toaletei.
Din nou, aceasta nu este o curatare completa a toaletei. Este doar o mentinere a ei la fel ca ultima data cand a fost curatata sau o metoda de a o face destul de prezentabila pentru musafiri neasteptati.
6. Folosind servetele cu dezinfectant, stergeti exteriorul vasului de WC.
Folosind servetele, nu va va lua prea mult timp sa stergeti exteriorul vasului de WC. Puteti sterge rapid chiar si cele mai evidente pete de murdarie.
7. Folosind solutie de curatat geamurile sau otet, stergeti oglinda.
Aceasta sarcina necesita o perioada mai mare de timp. Oaspetii probabil vor sta mai mult timp uitandu-se in oglinda. Inevitabil ei vor observa petele de murdarie.
8. Ridicati toate lucrurile ce ar trebui sa se afle in alte camere.
Puneti-le intr-un cos, o cutie sau o punga.
9. Puneti la locul lor lucrurile care trebuie sa fie in baie.
Nu stati sa rearanjati dulapul cu medicamente sau prosoape. Puneti inapoi lucrurile acolo unde trebuie. Lasati organizarea lor pentru atunci cand aveti mai mult timp.
10. Dati cu matura sau cu mopul pe jos.
Dati rapid cu matura. Dati in principalele zone de miscare. Daca aveti un mop, aceasta actiune poate dura doar cateva secunde.
11. Puneti la loc materialele folosite.
Opriti-va 3 secunde sa va minunati de eficienta dv.

Sfaturi

1. Daca faceti din acesti pasi o rutina de intretinere a baii, fiecare curatenie de 15 minute va fi din ce in ce mai rapida.
2. Servetele cu dezinfectant pot fi destul de scumpe.
3. Daca aveti la un loc toate materialele necesare pentru aceasta sarcina, munca va fi mai usoara. Daca trebuie sa cautati prin toata casa materialele respective, timpul va zbura si sarcina va dura mai mult. Aveti grija sa nu lasati chimicale periculoase la indemana copiilor sau a animalelor de companie.

Ce aveti nevoie

* Un cos, o punga sau o cutie in care sa puneti lucrurile ce trebuie puse in alte camere.
* Matura si mop
* O punga pentru gunoi
* Servetele dezinfectante
* Solutie de curatat geamurile si o carpa
* Perie de WC
* Solutie de curatat WC-ul

sursa...http://www.itips.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu